maanantai 6. syyskuuta 2010

der erste Tag

Min första dag här har varit alldeles underbar!

Den började med att jag vaknade 9.00. Sen "vilade" jag lite tills mamma ringde och väckte mig, precis som där hemma! Angi behöver nämligen ingen hjälp på morgonen, eftersom barnen äter morgonmål på dagis. Så ända till eftermiddagen har jag ledigt. Morgonen och fömiddagen ägnade jag åt duschen och att sätta alla mina saker på plats, chattade lite på fb och började sen läsa en engelsk bok. Angi och jag kommunicerar endast på engelska (några enstaka ord på tyska) så jag märkte redan igår att jag borde öva upp engelskan lite. Men otroligt snabbt lär jag mig måste jag säga, talade engelska hela eftermiddagen med Telegey (familjens städerska) och nu ikväll flöt talandet så mycket bättre än igår.

Lite efter halv fyra kom Telegey efter mig och vi gick tillsammans mot centrum av Hofheim. Tog tåget halvvägs till barnens dagis och sen andra halvan tog vi metron. Väl framme köpte vi Brezel åt barnen före vi gick till dagis. Ella cyklade som en vilding på en liten cykel och Sebu grävde i sandlådan. Då han såg Telegey kom han rusande mot henne som en solstråle :) sötare kille får man söka efter. Samma söta kille hade tidigare på dagen förklarat åt tanterna på dagis att hans Maria kommer efter honom idag. Vi gick efter deras ryggsäckar, Sebu visade ivrigt var allt fanns och hur man lägger på lamporna, sen av igen, på, av, på, av tills han märkte att vi förstått det! Sebu tar sig inte framåt genom att gå märkte jag idag också, utan han hoppar. Ella var svårfångad idag, vi jagade henne och hennes cykel i 10 minuter innan vi fick henne att komma med oss. Sen tog vi samma väg hem igen.

Väl hemma gav jag dem böckerna som mamma köpt åt dem, böckerna och muminfigurerna var väldigt omtyckta! En stund senare satt jag med båda barnen i famnen och läste om då Mumin sökte Lilla My. Sebus "NEEEEEEEEEEIN" är helt oslagbart då Mumin söker på fel ställe :) Sen skulle vi börja äta, vilket visade sig vara en av de mindre roliga sakerna. Ella var duktig och åt själv men Sebu skulle matas, endast potatis skulle den unga herren ha eftersom ris tydligen är äckligt. Jag blev helt förvånad då Mikke började tala om att de skulle gå och lägga sig efter maten, men efter att ha sneglat på klockan märkte jag till min förvåning att klockan redan var åtta. Så Mikke och Sebu for upp för att lägga sig, jag städade undan efter oss och började bygga pussel med Ella. Angi kom hem mitt i pusselbyggandet, så då vi blev färdiga med det tredje pusslet för dagen gick också Ella och la sig.

Resten av kvällen talade jag om dittan och dattan med Angi och Mikke. Fyllde i lite papper, checkade kartan, talade om försäkringar, bankkonton, tyskt telefonnummer.. Ikväll lärde jag mig också hur jag använder micron och andra nödvändiga saker så jag inte behöver svälta imorgon igen. Jag måste ha landat i Tysklands trevligaste familj!

Gonatt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti